20 Eylül 2020 Pazar

OFFİCE METİN YAPIŞTIRMA

 Metni yapıştırdığınızda biçimlendirmeyi denetleme
Office 365 için Word Word 2019 Word 2016 Word 2013 Word 2010 Word 2007
Metni kestiğinizde veya kopyaladığınızda ve belgenize yapıştırdığınızda, metnin özgün görünümünü taşımasını mı yoksa yeni konumunda çevresinde bulunan metnin görünümünü almasını mı istersiniz? Bazı durumlarda bu seçeneklerden birini, başka durumlarda ise diğerini isteyebilirsiniz.
Örneğin, Web sayfasından belgenize bir alıntı ekliyorsanız, alıntının aynı Web sayfasında gösterildiği gibi görmesini isteyebilirsiniz. Öte yandan, kendi belgelerinizden birinden diğerine metin kopyalıyorsanız, kopyalanan metnin hedef belgedeki metinlere benzemesini tercih edebilirsiniz.
Word'de, her metin yapıştırma işleminizde bu seçeneklerden birini seçebilirsiniz. Normalde hep bu seçeneklerden birini istiyorsanız, yapıştırılan metin için bunu varsayılan olarak ayarlayabilirsiniz. Bu makalede, bunu nasıl yapabileceğiniz açıklanır.
Yapıştırma Seçenekleri düğmesini açma
Yapıştırma Seçenekleri düğmesi varsayılan olarak açıktır. Düğmeyi görmüyorsanız, kapatılmış olabilir. Açmak için aşağıdaki adımları izleyin.
    Word 2010, 2013 veya 2016’da, Dosya > Seçenekler > Gelişmiş’e tıklayın.
    Word 2007’de, Microsoft Office Düğmesi’ne düğme resmi tıklayın ve sonra da Word Seçenekleri > Gelişmiş’e tıklayın.
    Kes, kopyala ve yapıştır bölümünde İçerik yapıştırıldığında Yapıştırma Seçenekleri düğmesini göster onay kutusunu seçin.
    Tamam’ı tıklatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EN KALABALIK HAVALİMANLARI

Seyahat severlere yönelik içerik hazırlayan bir web sitesi dünyanın en kalabalık havalimanlarını açıkladı. Sitenin haberinde, “bir de ye...